Bollon

Nu befinner vi oss på gården Cardiff i Bollon, mitt ute i Queensland, hos familjen Tinkler. Gården är 20 000 hektar stor och de har kor och får. Bollon har ungefär 150 invånare, 10 mil bort ligger den lite större staden St Georg som har ca 3000 invånare. Vi kom hit i Söndags, då fick vi skjuts av Sue, Farmorn, för bussen gick inte på grund av de stora översvämningarna som varit de senaste veckorna. När vi kom fram till St Georg körde vi ner till floden och Sue visade oss de översvämmade områdena. Där var vi tvungna att åka båt över floden för bron över var avstängd, så vi fick oss en liten båttur :) 

Väl framme hos Steven, Jaqui och deras tre barn, var det mörkt och vi åt och gick och lade oss ganska snabbt. I måndags var det dags att jobba, vi klippte gräset och städade poolen. Det var Sues 70-års dag så de hade ordnat ett överrasknings-kalas för henne vid lunch, vi var inte med på det men fick ta av det mycket goda bufébordet till lunch! Idag har vi skyflat bort jord under små broar som hindrar djuren att gå över. På grund av översvämningarna hade det samlats en massa jord under dem. Efter lunch fortsatte vi en stund innan Steve tog med oss till en gård i närheten (typ 3 mil bort!) där de klippte får. Det var häftigt att se hur de rakade fåren på löpande band. Fem stycken stog och klippte dem, medan några andra tog hand om ullen och packade den. De klipper 12 000 får där på två veckor! 

Det är inte så torrt som man hade föreställt sig att det skulle vara här, det är mycket grönt gräs men det beror på allt regn den senaste tiden. Vi ser några kängrur skutta omkring varje dag och igår såg vi två emuer. Det är skönt att komma till en familj och få maten lagad och de visar en runt. Även om vi jobbar varje dag så känns det mycket bättre sen när man är ledig att bara ta det lugnt. De har en stor pool som vi simmade i igår efter jobbet :) tyvärr så är det väldigt mkt flugor och myggor här nu pga allt vatten, så innan man går ut får man smörja in sig dubbelt. Först solkräm och sen ett lager insektsmedel på det!

Kommentarer
Postat av: Mamma

Kul att höra att ni har det bra! Ses snart - biljetterna kom igår! Kram

2010-03-16 @ 10:53:42
Postat av: Linn Akerstrom

Ah vad kul att ni med far vara med om gardslivet! Verkligen kul att se det "riktiga australien"!! Nar vi var dar var det mycket tort, men kan tanka mig att det ar annorlunda nu! Se till att ni far aka pa kanguru-jakt. Det var annorlunda! ;) Kram

2010-03-18 @ 08:53:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0