Australia Day

Nu sitter jag och Amanda på ett Café med fritt internet och slår ihjäl ett par timmar! Innan idag har jag varit på banken och löst in min lönecheck som jag fick i helgen.. När Amanda kom hem i lördags från jobbet med checken visade det sig att bonden hade sänkt vår lön så vi fick bara $10/h istället för tolv! Blir så arg på sånt och hade ett förtvivlat samtal med mamma på kvällen..

Men det är väll bara att gå vidare. Igår följde jag med Ida och Hugo till Badhuset för att simma lite. De har en 50m utomhusbassäng så det var härligt att simma några längder :) skönt också att komma bort ifrån hostlet! Men imorse efter frukosten letade jag upp Vince som äger stället och frågade om det skulle komma in fler jobb snart. Han sa att det var klart att jag skulle ha ett jobb och Sami skulle sätta upp mej på ett under dagen. Sen gick vi och kollade på tavlan och han satte upp mej på en gång på ett vindruveplocknings jobb som startar den 7 feb. De sa att det var ett "bra" jobb, så förhoppningsvis kommer jag kunna tjäna ihop lite pengar i framtiden!

Imorgon är det Australia Day och det ska bli 44 grader! Jag och Pia hade lite funderingar igår kväll på att gå runt på stan och vifta med flaggor som finns att köpa lite överallt, och Pia skulle ha sin nya Australien bikini! Får se hur det blir med det imorn ;) troligtvis kommer större delen av dagen spenderas på något ställe med luftkonditionering!

Hoppas allt är bra med er därhemma! Kram Ingrid

Mer jobb! .. och sparken

I tisdags fick Amanda mer jobb på det stället vi var på förra veckan, sa jag var ensam kvar på hostlet nar de andra jobbade. Men det blev anda en trevlig dag då jag foljde med nagra andra svenska tjejer och en massa franskar till stranden. Eller strand och strand, det var lite sand vid en ganska smutsig flod.. det enda alternativet har i Mildura! Vi fick skjuts dit i en buss men var tvungna att ga hem, sa det blev en varm och lång promenad hem :)

I onsdags hade jag ochså mer jobb! pumpafältet fran förra veckan behövdes göras om... Men det är bra! då rullar det in lite pengar :) Jag jobbade ons, tors och fredag. På fredag kväll var jag jätte trött då vi gar upp tjugo i fem varje morgon. Vi skulle gå och hämta en pizza innan vi skulle gå och lägga oss tidigt, när jag gick förbi jobbtavlan såg jag att mitt namn inte stog kvar längre! Bonden hade ringt till Sami och sagt att han ville ha två nya. Frustrerande för jag förstår inte vad jag har gjort för fel och kan inte göra ngt åt det heller! Jag har jobbat på bra hela veckan så jag vet inte riktigt vad som hände..

Igår kväll var det party på hostlet så istället för att gå och lägga sig tidigt för att jag skulle upp och jobba blev det en flaska vin med Pia istället ;) satt och pratade skit med Sara och Elsa, trevligt! Får se hur det går med framtida jobb nästa vecka, det är många som inte fått komma tillbaka till det stället vi var. Jag vet inte.. det är en sån konstig situation vi är i när man inte kan påverka så mycket själv utan det är Sami och Vince som styr. Hoppas på ett bättre jobb nästa gång! ..fortsättning följer

Mandag

Nu ar Ida, Pia och Hugo ivag pa sina jobb medan jag och Amanda ar kvar pa hostlet.. Varat jobb forra veckan tog slut efter tva dagar da faltet var fardig rensat! De andra hade tur som fick jobb som pagar lite langre. Men tror att vi nog snart ska fa ett nytt!

Fick iaf lon for dagarna och det kandes bra att fa en inkomst! I helgen har vi inte gjort sa mycket, tagit igen oss efter arbetsveckan. Det tar valdigt mycket pa kroppen att arbeta 10h per dag och det ar ganska fysiskt arbete. Men hoppas pa att jag ska fa ett packjobb som innebar att man star inomhus och jobbar!

I fredags var det fest har pa hostlet och vi traffade nagra nya svenska tjejer fran goteborg :) I lordags hande inte sa mkt, jag var och simmade pa eftermiddagen! det var skont. Lange sen jag tranat nu och det var skont att simma i en riktig bassang, den ligger typ 500 m harifran sa det ar bra :) ska se till att ga dit nan mer gang! I sondags gick vi in till stan for att fika, det var mysigt och kommer forhoppningsvis bli en nya tradition ;)

Sa ida hander det inte sa mkt.. tar det lugnt och vantar !

Jobb!

Under helgen har i Mildura har det inte hant sa mycket. Det har varit sa varmt sa man har inte riktigt orkat gora ngt. Legat inne pa rummet och last eller svalkat sig i poolen ibland. I  mandags kvall fick Ida jobb, hon hamnade pa vitlokspackningen sa det verkar som hon har jobb dar ett tag, bra bra :D 

I gar fick jag, Pia och Amanda jobb! Pia fick vindruveplockning medan jag och Amanda fick jobb pa en annan gard. Nu i borjan ar det bara ograsrensning men tror att man kan fa andra jobb dar om ett tag da packningen kommer igang. Hoppas pa det! 

Sa imorse gick vi upp kvart i fem for att aka ivag och jobba. Tyvarr sa regnade det idag sa det gick inte jobba mer an en timma innan det blev for blott och lerigt. Igar eftermiddag var det forresten sandstorm har i Mildura, det ar inte lika varmt langre vilket ar bra nu nar vi ska jobba!  


Mildura

Nu har vi antligen kommit fram till Mildura. Den sista tiden i Nya Zealand var vi i en turiststad lite langre soderot pa nordon, Roturua. Staden ligger i ett geotermiskt omrade med manga varma kallor, gamla vulkaner och fina sjoar. I sondags kvall at vi middag pa en mexikansk restaurang med Emily, Elisabeth och Keith, Trevligt! trakigt att saga hejda till dem pa mandagen nar vi skulle aka tillbaka till Auckland igen. Natten spenderades pa flygplatsen innan flyget tillbaka till Australien gick tidigt pa morgonen. Framme i Sydney hade vi hela dagen i stan innan var buss till Melbourne gick pa kvallen. Nar vi kom fram pa morgonen och skulle kopa biljetter till Mildura sa var de slut! sa vi fick ta bussen som gick senare pa kvallen, sa dagen spenderades i Melbourne. Vi gick runt pa stan och kollade runt lite. Sa igar morse kom vi antligen fram till Mildura. Vi bor pa ett working hostel och hoppas att vi ska fa jobb i borjan av nasta vecka. Det ar garlic-packing tror jag. Det ar ett bra hostel vi bor pa, vi har ett eget rum, det finns en liten pool, bar och gratis internet. Staden Mildura ar helt okej ocksa, storre an jag trodde att den skulle vara. Sa vi far se vad som hander nasta vecka :)

RSS 2.0